...merirosvoteemalla ja minä sain kunnian tehdä kakun:).

Tässä merirosvo...

997112.jpg

...ja tässä kakku

997113.jpg

Kakku on tavallinen 5 munan sokerikakku. Tehty tyylillä juomalaseihin saman verran munia, sokeria ja vehnäjauhoja. Ripauksen laitoin leivinjauhetta. Paistoin pohjan 175 astetta ja noin puoli tuntia, ehkä hieman kauemmin (en katsonut kellosta, vaan värin ja "puutikun" mukaan). Kostutin kakun vaniljasokeri-maidolla ja väliin laitoin valkosuklaamoussea (creme vispi vaahdotettuna, valkosuklaata, sokeria, 3 liivatelehteä).

Kokeilin ensimmäistä kertaa tuota "marsipaanin avaamista" ja oli yllättävän helppoa. Tuo marsipaanilla päällystäminen ja koristeleminen on aivan lemppari-juttuni kakkujen tekemisessä. Harmi vaan kun niin moni ei pidä marsipaanin mausta ja makuhan se kakussa on tärkein:). Ystäväni toiveissa oli musta kakku merirosvoteemalla ja ajattelin, että marsipaanilla se onnistuu kätevimmin. Muiden blogeissa on keskusteltu tuosta "marsipaanin avaamisesta" ja itse ainakin totesin helpoksi konstiksi leivinpaperin marsipaanien väliin laittamisen. Leivinpaperi ei tarttunut kiinni ja lähti helposti välistä pois. Toivottavasti kakku maistui synttärisankarille ja vieraille. Paljon Onnea Leo!!!