Lauantai-illan suklaakakku

pohja: 3/4dl kaakaojauhetta

3/4dl kiehuvaa vettä

200g pehmeää margariinia tai voita

2 1/2dl sokeria

4 munaa

3 dl vehnnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Sekoita kaakaojauhe kiehuvaan veteen. Mittaa kaikki ainekset suureen kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella taikina tasaiseksi. Kypsennä 175asteisen uunin keskiosassa n.35-40min. Tämä kakkupohja on todella helppo tehdä ja onnistuu aina varmasti. Alkuperäisessä ohjeessa nimenomaan neuvotaan pohja jättämään hieman "kosteaksi". En ole tätä kakkupohjaa onnistunut "lätsäyttämään", vaikka muuten tavallisen sokerikakkupohjan kanssa onnistun siinä melkein aina:).

kostutus: Tropicana appelsiini täysmehua

täyte 1: 1 dl kermaa vatkattuna

sulatettua suklaata n. 100g

rouhittua suklaata

tuorejuustoa 100g

vaniliinisokeria

sokeria

täyte 2: aprikoosimarmeladia

pinnalle: perunankuorintaveitsellä suklaalevystä veisteltyjä lastuja

Englannin tuliaisina tuotuja suklaa"pitsi"lastuja

1190567.jpg